A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Piłsudski - teljes film magyarul


Józef Klemes Pilsudski, a XX. század lengyel történelmének egyik legnagyobb hatású politikusa, hosszú utat tett meg a Lengyel Szolcialista Párttól a függetlenné váló Lengyelország államfői pozíciójáig. 

Életének történetébe 1901-ben kapcsolódunk be, amikor a Lódz-ban letartóztatott Pilsudski átkerül Szentpétervárra, egy elmegyógyintézetbe. Az éhségsztrájktól, továbbá az elektrosokktól legyengült Pilsudskit barátai megszöktetik az Intézetből, továbbá a Monarchiához csatolt lengyel területre menekítik. Ettől kezdve Pilsudski élet-halál harcot kezd a cári birodalom ellen, Lengyelország egyesítéséért. 

Megteremti a lengyel lövészek szövetségét, ezzel megalapozva az I. Világháború alatt harcoló Lengyel Légiókat, amelyek az Osztrák-Magyar Monarchia oldalán küzdenek a háború alatt. Életének ez az első fejezete kalandokkal, ezen kívül izgalmakkal teli, megmutatja erős személyiségét, ezen kívül politikai éleslátását.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések