A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Féltékenység miatt esett egymásnak a vizslási és a bátonyi férfi


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három kelet-nógrádi férfi ellen, akik verekedéssel akarták rendezni a nézeteltérésüket. 

A Salgótarjáni Járásbírósághoz benyújtott vádirat szerint egy bátonyterenyei férfinek konfliktusa volt egy vizslási személlyel, mert az állítása szerint szerelmi kapcsolatot akart kezdeni a feleségével. Ezért apósával elmentek hozzá és trágár kifejezésekkel, kiabálva kihívták az utcára, úgy, hogy az idősebb férfinél egy 110 centiméter hosszú, 4 centiméter átmérőjű bot, vejénél egy 95 centiméteres fémfejsze volt.

A ház tulajdonosa kiment a férfiakhoz, és azonnal támadólag közelített az idősebb férfi felé, aki a kezében lévő bottal ütlegelni kezdte őt. Az visszatámadt, ököllel ütötte a felfegyverkezett férfit. A fejszés vő nem vett ugyan részt tevőlegesen a verekedésben, apósát felfegyverkezett jelenlétével és a házigazda szidalmazásával támogatta.

Csont is tört a támadásban

Figyelemmel arra, hogy az após a házigazdának a bottal nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket okozott, őt a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette mellett súlyos testi sértés bűntettével is megvádolta az ügyészség, míg vejének és a vő haragosának csoportos garázdaság miatt kell felelniük. A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis akkor „csoportos” a bűncselekmény, ha az elkövetésben legalább három személy veszt részt, mégpedig akkor is, ha nem egymást támogatva, hanem egymással szemben.

Amennyiben a terheltek az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmény elkövetését, a mértékes indítvány a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt újabb bűncselekményt elkövető apóssal szemben 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztés, a büntetett előéletű házigazdával szemben 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetés, a büntetlen előéletű vővel szemben pedig 200 óra közérdekű munka büntetés.

Bűnösségük megállapítása esetén közösen kell megfizetniük az eljárás során felmerült közel 115 ezer forint bűnügyi költséget is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések