Hirdessen itt

Felpofozta a postást a gyöngyösi vállalkozó


A postás az asztalra tette a vállalkozó leveleit, mire az utánament, szidalmazni kezdte, majd torkon ragadta és felpofozta a sértettet. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják a vállalkozót. 

Az eset még 2021 augusztusában történt Gyöngyösön, amikor a sértett egy küldeményt vitt a vállalkozás irodájába. Mivel a vádlott éppen az ajtó melletti pult előtt állt, a postás csak ledobta a borítékot az egyik asztalra, majd sarkon fordult, és kiment az utcára, hogy tovább végezze a munkáját. A levél átadásának ez a módja az ügyvezetőt annyira felháborította, hogy a kézbesítő után lépett, és mielőtt az fel tudott volna ülni a kerékpárjára, az iroda előtt becsmérelni kezdte, fogyatékosnak, hitványnak nevezte, majd a torkánál megragadva egy parkoló gépkocsinak szorította, azután pedig felpofozta. Az ütések következtében a postás szemüvege leesett, melyet később a vádlott megtalált és bevitt a rendőrségre. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

A korábban a helyi rivális vállalkozás vezetőjét is folyamatosan zaklató terheltet az ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett zaklatás vétségével, illetve testi sértéssel és garázdasággal is vádolja - tette hozzá a sajtószóvivő ügyész.

Az ügyben a vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy beismerése esetén a bíróság két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönt, valamint 600 ezer forint pénzbüntetést szabjon ki a büntetett előéletű, erőszakos elkövetővel szemben - fogalmazott dr. Konkoly Thege László.

Jogszabály:

 A Büntető Törvénykönyv értelmében az egyetemes postai szolgáltatónál ügyfélkapcsolati feladatot ellátó személy e tevékenysége során közfeladatot ellátó személynek minősül, és emiatt fokozott büntetőjogi védelemben részesül. A kézbesítést végző postai dolgozóval szemben alkalmazott erőszakot a törvény – a rendőrrel szembeni erőszakkal azonos mértékben – egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések