A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szülinap Szabolcsban: fenyegették, lökdösték, leöntötték, lefejelték a rendőröket - könnygázt kaptak


Annyira eldurvult egy családi buli, hogy könnygázt is kellett fújniuk a rendőröknek. Négy embert tartóztatott le a debreceni bíróság.


A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást négy fővel szemben, akik a hangos születésnapi rendezvény miatt kiérkező rendőrökre támadtak, őket fenyegették, írja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen augusztus 16-án születésnapot tartott egy család, ahol hangosan italoztak. A szomszédok csendháborítás miatti bejelentésére a helyszínre rendőrök érkeztek, akik felszólították a szórakozókat, hogy halkítsák le a zenét, majd távoztak. Ezután ismét bejelentés érkezett a hangoskodásról, mire erősítéssel vonultak ki a rendőrök intézkedni.

A rendőrök megérkezésekor a születésnapját ünneplő férfi kiment a ház elé, és ökölbe szorított kézzel sértegette a rendőröket, majd meg is közelítette az egyik intézkedő járőrt, és kezét továbbra is ökölbe szorítva fenyegette. Eközben az ünnepelt férfi testvére is megjelent, aki szintén sértegette a rendőröket, majd az egyik intézkedő járőrt a kezével, nagy erővel meglökte, aki emiatt elvesztette egyensúlyát.

Mivel a két férfi ezután is támadó magatartást tanúsított, az egyik rendőr könnyfakasztó gázt alkalmazott, ami miatt a testvérek beszaladtak házuk udvarába


– áll az ügyészségi közleményben.

A megerősített rendőri jelenlét ellenére az elkövetők tovább folytatták a rendőri intézkedés során az agresszív magatartást. A születésnapját ünneplő férfi élettársa azt közölte a rendőrökkel, hogy, ha nem lenne ott a gyermeke, akkor feldarabolná és megszurkálná őket, míg az ünnepelt férfi testvére az őt felszólító rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik rendőrt pedig lefejelt.

A férfi élettársa, akinél egy lavór víz volt, azért, hogy megakadályozza élettársa bilincselését, leöntötte a rendőrt.

A rendőrök az ellenállás ellenére megbilincselték a két férfit, azonban az egyik elkövető élettársa továbbra is akadályozni próbálta az intézkedést, azzal, hogy megragadta a rendőrök kezét, és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit.

Az ügyészség azt írja, amikor a rendőrök próbálták helyreállítani a közrendet, visszaérkezett a helyszínre a férfiak lánytestvére, aki kezében egy gyermekkel az egyik rendőr irányába futott, és megpróbálta arcon ütni, ami nem sikerült.

Az ügyészség a négy elkövetőt vett őrizetbe, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta letartóztatásuk elrendelését, melyet a Debreceni Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelt.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések