A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb szaftos fasírt, ami biztos, hogy nem szárad ki: a masszába reszelt sajt is olvad


Még finomabb lesz a fasírt, ha reszelt sajtot is keversz hozzá.


A reszelt sajtos fasírt a hagyományos recept kissé felturbózott változata. A hagymás, fűszeres darabok még szaftosabbak lesznek a masszába rejtett sajttól. Tálaláshoz egy kevés citromlé is illik, amit a fasírtgolyók tetejére csorgathatsz.

Hozzávalók

👉 50 dkg darált hús
👉 25 dkg reszelt sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 szikkadt zsemle
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl víz
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 3 evőkanál zsemlemorzsa a forgatáshoz
👉 1 citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

A zsemlét tépkedd szét, és áztasd tíz percre vízbe. Utána csavard ki, és tedd egy tálba. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre.

A kicsavart zsemléhez add hozzá a húst, a zúzott fokhagymát, a hagymát, a tojást és a pirospaprikát. Sózd, borsozd, gyúrd jól össze, végül reszeld bele a sajtot is. Keverd el, és formálj belőle lepényeket. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és annyi olajon, amennyi félig ellepi őket, oldalanként öt-hét perc alatt süsd ki a fasírtokat. Tálaláskor csorgass a tetejükre citromlevet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések