A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes és krémes madártej, ahogy anyukád készítette: egyszerű alapanyagokból áll


Az eredeti madártejbe nem kell liszt, vagy bármilyen sűrítő anyag, így lesz könnyű és tökéletes.


A legfinomabb madártej liszt nélkül készül, csak tej, cukor és tojás felhasználásával. Sokan tesznek bele vaníliás pudingport, de az is felesleges: inkább egy rúd vaníliát használj hozzá, ez úgy ad neki jó ízt, hogy az állagát nem rontja el.

Hozzávalók

👉 15 dkg cukor
👉 6 tojás
👉 1 l tej
👉 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd fel habbá, majd adj hozzá két evőkanál cukrot, és ezzel verd tovább keményre. A tejet tedd fel forrni egy evőkanál cukorral. A vaníliarudat hasítsd félbe, kapard bele a tejbe a magjait, majd a héjat is dobd mellé. Amikor felforrt a tej, a tojáshabból szaggass bele evőkanálnyi galuskákat, és fedő alatt két perc alatt főzd meg őket. A megfőtt golyókat és a vaníliát szedd ki és tedd félre.

A tojássárgákat a maradék cukorral verd addig, amíg a térfogata megnő, és kifehéredik. Ekkor adj hozzá egy keveset a forró tejből, keverd jól össze, majd az egészet öntsd vissza a tejbe. Kis lángon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik. Vigyázz, ne forrjon. Amikor már elég jó az állaga, azonnal vedd le a tűzről, ne várd meg, amíg rántottává áll össze. Tedd vissza bele a galuskákat. Tálalhatod melegen vagy jól behűtve is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések