A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csaknem félmillióval osont ki a gyulai házból, a pénz javát elköltötte a kevermesi nő


Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 59 éves, gádorosi illetőségű, de kevermesi tartózkodási helyű, többszörösen büntetett előéletű nővel szemben, aki besurranó tolvajként lopott meg egy idős gyulai nőt.


Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. A terheltnek a sértettnek okozott kárt is meg kell térítenie a járási ügyészség indítványa szerint.

A vádirat alapján a nő tavaly október 20-án, a délelőtti órákban megjelent a gyulai piacon, ahol csak nézelődött, illetve megpróbált pénzt kéregetni. Ezt követően úgy döntött, lopással szerez pénzt magának. Gyalog elindult a piactól a Rákóczi Ferenc utcán, ahol az egyik ház előtt észrevett egy idős nőt, aki kint gereblyézett.

A terhelt az idős nő figyelmetlenségét kihasználta, és a csukott, de be nem zárt kapun bement a ház udvarára, majd a nyitott ajtón a lakóházba is, ahol kutatni kezdett. Az egyik szobában, a szekrényben megtalálta a sértett táskáját, amiben két pénztárca volt. Az egyikben 460 ezer forinttal, ezt a terhelt magához vette, majd amikor a sértett nem figyelt, kiosont, és elhagyta a helyszínt. Ezután egyenesen a buszpályaudvarra ment, ahonnan busszal hazautazott Kevermesre.

A nyomozás során 30 ezer forintot sikerült a terhelttől lefoglalni, és a sértettnek visszaadni, míg a többi pénzt a vádlott saját céljaira elköltötte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések