A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elgázolta autójával a szabálytalanul közlekedő biciklist, majd magára hagyta a földre zuhanó nőt


A segítségnyújtás nélkül elhajtó autós vezetéstől való eltiltását indítványozta az ügyészség, emellett pénzbüntetésre is számíthat.


Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a karcagi férfivel szemben, aki egy szabálytalanul közlekedő kerékpárossal ütközött, majd otthagyta az úton a balesetben megsérült nőt, tudtuk meg dr. Ocsovai Ágnestől, a vármegyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 17-én, délben, Karcagon közlekedett személyautóval, míg ugyanebben az időben a férfi előtt, vele azonos irányba haladt egy nő gépi üzemmódban működtetett elektromos kerékpárral,

A férfi észlelte az előtte közlekedő kerékpárost, meg akarta előzni, így áttért a bal oldali forgalmi sávba. A kerékpárral közlekedő nő azonban balra, egy üzlet bejáróra szeretett volna kanyarodni. A biciklis figyelmetlenségből nem vette észre, hogy a gépkocsi már megkezdte a manővert, így áthaladva a felezővonalon áttért a bal oldali forgalmi sávba anélkül, hogy kanyarodási szándékát bármilyen módon jelezte volna.

A férfi, amikor észlelte a szabálytalanul balra kanyarodó kerékpáros, az autót azonnal balra kormányozta, de az ütközést nem tudta elkerülni, mivel a nő továbbra is balra tartott.

Az ütközés következtében a kerékpáros nő elesett, az úttestre zuhant, és 8 napon túl gyógyuló koponyasérüléseket, kulcscsont- és bordatörést szenvedett.

A baleset a biciklis szabálytalansága miatt következett be, ám a gépkocsit vezető férfi annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a kerékpáros megsérült-e, szüksége van-e segítségnyújtásra. A hatóságokat sem értesítette, így a balesetet szenvedett nőnek semmilyen módon nem nyújtott segítséget.  

A járási ügyészség a vádiratában a büntetlen férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozta. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság – feltehetően tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések