A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csaknem botrányba fulladt a békés megemlékezés, amit az ablakon kidobott Maya emlékére tartottak


A 13. kerületi család idős kutyáját az ablakon dobták ki. A rendőrség is gyertyát gyújtott az eb emlékére – írja a metropol.hu.


Hatalmas veszteség ért egy 13. kerületi házaspárt és két kislányukat. Idős kutyájukat ugyanis, amíg ők nem voltak otthon, valaki kidobta lakásuk 3. emeleti ablakán. A gazdik egy Facebook-csoportból értesültek arról, hogy egy kistestű, szürkés-fehér kutyus élettelenül fekszik a társasház ablaka alatt. Mivel illett a kutyájukra a leírás, azonnal hazarohantak ellenőrizni az ebet, és ekkor meglátták szeretett négylábújuk tetemét. A család úgy döntött, megemlékezést tart az ebnek, ezzel is felhíva a figyelmet az állatok elleni erőszakra.

„Itt gyilkosság történt” – hirdette egy felirat Maya halálának helyszínén, ahol megemlékezést tartottak a négylábú áldozat tiszteletére. Mintegy ötvenen vettek részt az eseményen gyerekeikkel és kutyáikkal. A csendes gyertyagyújtást több mint 20 kutya hangos ugatása és nyüszítése váltotta fel, amelyek így próbáltak üzenni a vélhetően a házban élő állatkínzónak, aki többször is jelezte, hogy zavarja Maya ugatása.

„Van egy szomszédunk, aki többször is megfenyegetett bennünket, hogy kihívja ránk a rendőrséget, mert Maya folyton ugat. Amikor először panaszkodott a férfi, körbekérdeztem a házban, de rajta kívül senki más nem panaszkodott. Volt, akinek az sem tűnt fel, hogy kutya van a lakásban" – árulta el korábban Beregszászi Fatime, Maya gazdája.

A megemlékezés viszont kis híján botránnyal ért véget.

„Ezúton is részvétemet küldöm, akármi is történt a kiskutyával. Én is itt lakom, az egyik szomszédos lépcsőházban. Az, hogy csendes gyertyagyújtásnak meghirdetett esemény végül azzal teljen, hogy negyven percig mint az 50 kutyát ugattatják, hogy is mondjam, több mint hangulatkeltő. Az én kutyám idefent remegett, a két 3 év alatti gyerekem szintén meg volt ijedve" – részletezte az egyik helyi lakos.

Többen jelezték, hogy elgondolkoztak azon, hogy rendőrt hívnak a megemlékezés színterére, hogy elcsitítsák az ugató ebeket.

Egyébként a rendőrség is kint volt, és ők is megemlékeztek a kutyusról, gyertyát is gyújtottak, tehát hallották az ugatást, de mégsem szóltak, mert tisztában voltak vele, hogy ez is Maya emlékének tiszteletére történik – mondta el lapunknak az egyik résztvevő.

Volt, aki azt sérelmezte, hogy a dühöngő tömeg miatt fenyegetve érezte magát a saját otthonában.

„Úgy tudom, hogy az ügyön még dolgozik a rendőrség. Jelen pillanatban egy egész lépcsőháznyi ember fenyegetve érzi magát a fenyegető kommentek miatt, amit a vélt elkövetőnek címeznek" – panaszkodott egy lakó.

Ez a megszólalás szinte háborút robbantott ki az emberek között, akik nem féltek megosztani a véleményüket a dologról.

„Ti, akik abban a lépcsőházban laktok, nem attól féltek, hogy egy pszichopata lakik a házatokban, hanem attól, hogy egy gyászoló család rendőri felügyelet mellett megemlékezést tart?!"

„Ha az állatkínzót legközelebb egy gyerek sírása zavarja és bemegy bárki lakásába, majd kidobja vagy bántalmazza a gyereket, akkor is így reagáltok?"  – kelt a család védelmére egy állatbarát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések