A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz katonák nem emberek – mondta az ukrán hadsereg újonnan kinevezett transznemű szóvivője


A transzszexuális amerikait múlt héten neveztek ki a posztra.


Az amerikai transzszexuális Sarah Ashton-Cirillo, aki a múlt héten lett az ukrán hadsereg szóvivője, egy videóban kijelentette, hogy az orosz katonák nem emberek.

„Tudjátok mi a különbség köztünk és közöttük? Amellett, hogy ez alatt a zászló alatt a szabadságért harcolunk az ukrán nép nevében, és hogy az oroszok a zsarnokságért és a diktatúráért harcolnak. Egészen egyszerű. Mi emberek vagyunk, de ezek a srácok biztosan nem” - mondta mosolyogva Ashton-Cirillo, az ukrán fegyveres erők szóvivője.

„A legfontosabb, hogy Sarah az angolul beszélő közönséget tájékoztatja – tárgyilagosan foglalkozik az orosz-ukrán háború eseményeivel, cáfolja az orosz hamisításokat és propagandát“ – jelentette ki Hanna Malarová, Ukrajna védelmi miniszterhelyettese, hozzátéve, hogy a negatív reakciók csak növelték követői számát.


New York állam szülötte 2015-ben esett át nemváltoztatáson. Az ukrajnai háború kitörése után regionális civil szervezeteknél, valamint az LGBTQ Nation digitális hírportál háborús riportereként dolgozott. Beszámolt a háborúnak az LMBTQ+ közösségre gyakorolt ​​hatásáról, beleértve a kvírek elleni orosz háborús bűnök dokumentálását.   2022 októberében kezdett szolgálni az ukrán hadseregben.

Alig egy hónappal azután, hogy bekapcsolódott a harcba, egy tüzérségi lövedékből származó repesz találta el, amely megsértette a jobb kezének idegeit és izmait, valamint az arcát és az ajkát is. Néhány hét kórházi tartózkodás után azonban visszatért a frontra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések