A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Atlétikai vb: Wagner-Gyürkés Viktória nem jutott döntőbe 5000 méteren


Wagner-Gyürkés Viktória előfutamában a 16. helyen ért célba, így nem jutott fináléba női 5000 méteren a budapesti atlétikai világbajnokság szerda esti programjának nyitószámában.


A szám első körét az eredeti kiírás szerint szerda délelőtt rendezték volna, ám a hőség miatt estére tették át a két futást.

A magyar bajnok hosszútávfutó rögtön az első futamban volt érdekelt, amelyben előzetesen sem volt esélye az első nyolc között végezni, ami a továbbjutáshoz kellett.
   
Wagner-Gyürkés az első négy körben közvetlen a mezőny végén, a többiek sarkában futott. A boly visszafogott tempóban kezdett, amit kihasználva a lett Agate Caune rögtön ellépett, és kamikazetaktikát választva méterről méterre növelte előnyét, amely a táv közepén már száz méternél is nagyobb volt. A mezőny az első négy körben nem zavartatta magát, az etióp és a kenyai futók is hagyták a lettet elfutni, majd egy kissé növeltek a tempón. Ezt a magyar atléta nem vette fel, és csak a saját ritmusára hagyatkozott. Így egy ideig folyamatosan nőtt a hátránya mindenkivel szemben, később azonban folyamatosan előzte meg a bolyról leszakadókat, és végül 15:29.42 perces eredménnyel a 20 futó között a 16. lett.
   
A legjobbak végül befogták Caunét, akinek viszont bevált a számítása, ugyanis új egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett, és készülhet a döntőre.
   
„Nagyon örültem, hogy áttették estére a futamot, bár így sincs 5000 méterre alkalmas időjárás, nagyon meleg van – kezdte értékelését az MTI-nek a 30 éves sportoló. – Az eleje nagyon lassú volt, a bolyban pedig ki akartam maradni a verekedésből, mert ilyen tempónál nem lett volna értelme. Aztán jött egy erős váltás, amit sajnos nem bírtam el.”
   
Wagner-Gyürkés azt is elmondta, igyekezett a saját tempójában futni, de szeretett volna gyorsabb lenni és jobb időt elérni, közelebb 15:14.24 perces egyéni csúcsához, mert kifejezetten jó formában érezte magát.
   
„Annak örülök, hogy sikerült néhány riválist megelőznöm, és összességében egy jó élmény volt” – jegyezte meg az Ikarus BSE futója, aki kényszerűségből tavaly váltott a 3000 akadályról 5000 méterre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések