A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akkora a forróság, hogy az egész országban tűzgyújtási tilalom van


Szombaton és vasárnap is marad a száraz, napos idő szinte az egész országban. A hétvége első napján 32-38 fok között alakulnak a maximumok, épp ezért az ország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendeltek el – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.

Az Időkép azt írja, hogy szombat délután északon, északnyugaton lesz több fátyol-, gomolyfelhő az égen, de csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Több helyen megélénkül a délies, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél. Hűvös viszont sehol sem lesz, mindenhol bőven 30 fok felett alakul a hőmérséklet. A hőség miatt egyébként narancssárga figyelmeztetés van érvényben. A kánikula miatt az egész országban tilos a tűzgyújtás is:

a kiszáradt biomassza miatt akár egy kisebb szél is gyors tűzterjedést eredményezhet, és a felszíni tüzek könnyen 15-30 méteres lángmagasságú koronatűzzé fejlődhetnek.

Vasárnap sem számíthatunk felfrissülésre: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Az Időkép szerint délután a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők, de csapadék nem várható. A délies szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 17-23, délután 32-38 fok között lesz a levegő hőmérséklete. Hétfőn még marad a hőség, de nyugatról érkeznek majd a záporok, zivatarok amik szerdáig fokozatosan véget vetnek majd a kánikulának.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ korábban egészen augusztus 28. éjfélig meghosszabbította a legmagasabb, harmadfokú riasztást az egész országban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések