A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy 10 éves fiút öltek meg a franciaországi drogháborúban


A hét elején egy Nimes-ben kitört lövöldözés során életét vesztette egy 10 éves gyerek. Ez a legfrissebb eset a városban dúló kábítószer-kereskedők közötti összecsapásokban. A francia város lakói rettegnek, sokan költöznének is a legveszélyesebb negyedből, ám addig is szorongással telnek a mindennapjaik, mikor lesz újra fegyvertől hangos az utca. 

A fiatal fiú a nagybátyjával utazott egy autóban, amikor eddig ismeretlenek tüzelni kezdtek rájuk. A férfi megsérült, a gyereket pedig hiába próbálták, nem sikerült megmenteni, kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Gérald Darmanin belügyminiszter ezután az X-en reagált és mondta el, hogy ez a tragédia nem maradhat büntetlenül és a rendőrség már eddig is sok kereskedőt letartóztatott, de most még jobban összpontosítanak a feladatra.

Azóta a környék lakói teljes sokkban élnek Pissevin kerületében, van olyan, akinek súlyosan károkat okoztak lakásában az eltévedt golyók. Egy várandós kismama arról beszélt, hogy hiába az ötödiken laknak, a golyó átütötte a falakat, az ablakokat. Szerencsére, senki nem volt abban a szobában, mert még nem érkezett meg a kisbabája. 

Egy másik család a tizenkettedik emeleten éppen otthon volt, de szerencsére hiába csapódott be a lakásba pár golyó senki nem sérült meg. Mint mondják, sokan el akarják hagyni az otthonaikat, mert félnek attól, hogy megismétlődik az eset.


Egy francia műsor vendége volt Jean-Philippe Tanguy, a helyi RN-politikus, aki arról beszélt, hogy 

a francia igazságszolgáltatás kábítószerellenes-harca már enyhül és egyre gyengébb, nem tudja leküzdeni a drogkartelleket. Sőt, azok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak és bármit megtehetnek már.Sok francia pedig úgy érzi, hogy olyan, mintha a favelákban élnének, ahol bármikor bárkit eltalálhat egy golyó.

Nem csak Nimes az egyetlen, ahol ilyen esetek előfordulnak, a francia vezetés pedig egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel. Marseille-ben is rendszeresek az utcai lövöldözések.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések