A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vihar fákat tépett ki, napernyőket repített a tetőre a csabai Néveri-tónál


Mindent dűtött-borított a szerda délutáni vihar a békéscsabai Néveri-horgásztónál. Az orkánszerű szél fákat csavart tövestől, napernyőket tépett ki, és repített a tetőre, cserepek törtek össze. A kidőlt fák a kerítést, a villanyvezetékeket, a kamerákat is megrongálták, több mint hat órán keresztül nem volt áram. 

A szerda esti vihar elsősorban Békéscsabán és Lőkösházán okozott károkat Békésben.

– Sokféle vihart átéltem már, de ilyet még soha – ecsetelte csütörtökön a károk felmérése és a helyreállítás közben Néveri László tógazda. – Szerdán délután fél hatig gyönyörűen sütött a nap, horgásztak a vendégek, társaságok főztek. Aztán hirtelen erős szél kerekedett, akkor már be kellett menekülni fedett helyre, mert látszott, hogy ez félig sem tréfa. Orkánszerűre erősödött a vihar, ömlött az eső, és jég is hullott.

Néveri László elmondta, szerencsére személyi sérülés nem történt, mindenkit biztonságos, fedett helyen tudtak elhelyezni. Sőt, a vihar elmúltával még voltak, akik horgásztak is, valamint befejezték a főzéseket, vacsoráztak a vendégek. Ugyanakkor rengeteg a tennivaló, hogy mindent rendbe hozzanak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések