A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lőkösházán átfújta a tetőt a szomszédba a szél: károkat okozott a vihar több településen


Sok munkát adott Békésben a tűzoltóknak a szerda esti nagy széllel járó vihar: a legtöbb kár Békéscsabán történt, de Lőkösházán is volt dolguk a kárelhárítóknak. 

A katasztrófavédelem szerint, elsősorban Bács-Kiskun és Békés vármegyéből érkeztek bejelentések a műveletirányítási ügyeletekre. Többnyire kidőlt fák, leszakadt ágak eltávolításában kértek segítséget az egységektől. Vármegyénkből Békéscsabáról futott be a legtöbb jelzés. A Magvető utcában két helyszínre is kivonultak az egységek kidőlt fák miatt. A Nagyrét tanyán három hatalmas fa vezetéktartó oszlopra zuhant. A Néveri Horgásztónál is fákat csavart ki a szél, a rajok eltávolították azokat. A Gerla tanyán nyárfák veszélyeztettek épületeket. 

Tetőt vitt le, faágakat, gallyakat tépett le a szerdai szélvihar Lőkösházán. Középfeszültségű vezeték szakadt le, nem volt áram a faluban. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester azt közölte közösségi oldalán, hogy akinek problémája van, segítségre szorul, keresse őt, illetve a képviselő-testület tagjait.

– Kérem, hogy mindenki fotózzon, utána tegyen bejelentést a biztosítónál, ha van biztosítása – írta a polgármester. – Mi is próbálunk segíteni, amennyiben indokolt, és kapunk jelzést. Munkatársaink kint vannak a faluban, szedik a gallyakat. A villanyvezetékekről lógó gallyakat kérjük azonnal bejelenteni az MVM-nek vagy bármelyik önkormányzati képviselőnek!

Az egyik lakóház konyhájának a tetőszerkezetét a szomszédba fújta át a viharos szél. A tulajdonos segítséget kért, mert tető híján csöpögött be a víz a konyhájába. Az önkormányzat gyorsan segített faanyaggal, fóliával, a tető ideiglenes helyreállítását összefogással végezték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések