A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyelek egyoldalúan is kitiltják az ukrán gabonát


„Szükség esetén szeptember 15. után egyoldalú tilalmat vezetünk be az ukrán gabonaimportra” – jelentette ki Robert Telus mezőgazdasági miniszter a Farmer.pl lengyel hírportál tudósítása szerint.

Ugyanakkor hozzátette, hogy fenntartják az Ukrajnából érkező áruk Lengyelországon keresztül történő tranzitját.

Robert Telus mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztert az egyik lengyel tévéstúdióban arról kérdezték, hogy tényleg szakadás van-e az ukrán gabonaimportot tiltó országok koalíciójában, miközben 13-ról 20-ra nőtt azoknak a tagállamoknak a száma, amelyek ellenzik a szeptember 15. utáni tilalom meghosszabbítására vonatkozó lengyel álláspontot.

Most hallottam először, hogy több ország van ellene. Sok európai uniós miniszterrel beszéltem erről a kérdésről. Úgy látom, megértették, hogy koalíciót kell kötni. Ki kell alakítani egy mechanizmust. Meggyőződésem, hogy Románia benne van a koalícióban – szögezte le Telus, majd folytatta:

Szlovákiából is hívtak, hogy találkozzunk, hogy közösen egyezzünk meg az irányról, amit követni fogunk. Nincs kétségem afelől, hogy van koalíció, és egyelőre nincs kétségem afelől, hogy meg fogjuk csinálni.

Hozzátette, a lengyel kormány arra törekszik, hogy a kérdést békésen oldják meg az Európai Unióban, mint fogalmazott: „hogy ne kelljen betörni az ajtót”, de ha szükséges, hogy saját egyoldalú tilalmakat vezessenek be, akkor be fogják vezetni, mert a gazdák érdekei ezt kívánják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések