A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kulturálatlan és végtelenül buta Márki-Zay Péter a Szent István-napokon is produkálta magát


Márki-Zay Péter szokásához híven hozta azt kulturálatlan, buta karaktert, amilyent tőle már megszokhattunk. 


Tömény lázározást, orbánozást, fideszezést kaptak az ünnepelni vágyó vásárhelyiek „közéleti beszélgetés” címén Vásárhely színpadán. A helyi adófizetők pénzén négy polgármester kórusban szidta a kormányt a Szent István-napok égisze alatt. Márki-Zay Péter megvilágosodott: jobban utálja az ellenzéket, mint a Fideszt, s elítéli, hogy ételosztással szavazatokat vásároljanak. 

Márki-Zay Péter ismét bizonyította, hogy számára az államalapítás ünnepe sem szent. A vásárhelyi polgármester az immár tíznaposra duzzasztott Szent István-napok égisze alatt egyórás, az alkalomhoz méltatlan, alpári politizálással gyötörte a közönséget kedden este. Hódmezővásárhely színpadán a helyi adófizetők pénzéből ment a tömény lázározás, orbánozás és a fideszezés. „Tettestársak” is akadtak, igazi „nagyágyúk”: a nem egészen 200 fős Drávaszerdahely első embere, a mulatós zenei videóiról és mocskos szájú kirohanásairól „elhíresült” Alpár György, a mintegy 450 lelket számláló Jákfalva vezetője, Vilcsek Ernő, illetve Hegedüs Péter balmazújvárosi polgármester ült össze Márki-Zayval, hogy közösen jól megszidják a kormányt, s ha már így állnak, együtt meg is akarják azt buktatni. (Nagyon erőlködtek, de megint nem sikerült.)

A politikai fejtágítón egyfajta új balliberális próbálkozás is körvonalazódott, amennyiben a három vendég elárulta, megalapították a Politikai Hontalanok Szövetsége nevű formációt, mellyel meg akarják váltani a világot, de legalábbis megdönteni a jelenlegi rendszert idehaza. Márki-Zay ennek annyira megörült, hogy hirtelen megvilágosodott, és bejelentette: ő tulajdonképpen a Fidesznél jobban csak az ellenzéket utálja. (Finoman fogalmazva is érdekes és sajátos gondolat attól a politikustól, aki bő egy éve az összefogott ellenzéki pártok Amerikából mintegy 4 milliárd forinttal kitömött közös miniszterelnök-jelöltje, listavezetője volt, s egy színpadon integetett a Gyurcsány-párt, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezető arcaival.)

Ezenkívül a négy vezető lényegében elsiránkozott rajta, hogy a településeik nem fejlődnek, sikertelenek a pályázataik is, s ezért persze csakis a kormány, a Fidesz, Orbán és Lázár a hibás. (Márki-Zay azt diszkréten elhallgatta, hogy saját maga és az általa vezetett önkormányzat szerencsétlenkedése, bénázása, semmittevése miatt lett a Modern Városok Program legnagyobb vesztese Hódmezővásárhely, s ezért úszott el a szennyvíztisztító korszerűsítése is…)

A kormánygyalázó fröcsögést veretes hazugságokkal is tarkították Márki-Zay és „hősei”. Azt állították például, Lázár János kijelentette, hogy amelyik település nem fideszes polgármestert választ jövőre, az nem kap központi támogatást. A valóság persze az, amit Márki-Zay és a többiek is pontosan tudnak: nem az a baj, ha valaki ellenzéki, hanem ha hazaáruló. A vásárhelyiek, drávaszerdahelyiek és jákfalvaiak is szabadon választhatnak ellenzéki, független vagy épp kormánypárti vezetőt. Az építési és közlekedési miniszter többször világossá tette, a kormány arra a politikusra nem akar költségvetési pénzt bízni, aki miniszterelnök-jelöltként az amerikaiaktól és más külföldiektől nagyon komoly pénzeket fogadott el azért, hogy a hazája sorsát az amerikaiak érdekeinek megfelelően befolyásolja és irányítsa – azaz dokumentáltan és bizonyíthatóan elárulta hazája érdekeit, és másokra akarta bízni az ország sorsát. Pont. (És bárhogy akar ez alól kibújni Márki-Zay, bárhogy istenítteti magát messziről jött falusi, kisvárosi polgármesterekkel, a dokumentált tény attól még dokumentált tény marad.)

A vásárhelyi adófizetői pénzen rendezett, leplezetlenül pártpolitikai esten olyan nyalánkságok is elhangzottak, miszerint elég egy szikra, és hipp-hopp, már meg is dől Orbán Viktor rendszere. (Még szerencse, hogy forradalomról és lámpavasakról ezúttal nem vizionáltak.) Márki-Zay azt is mondta, nem kell arra várni, hogy eljöjjön egy messiás, aki majd megváltást hoz. (Na ennek is pont az ellenkezőjét hallottuk tőle évekig, még könyvet is íratott magáról Kálmán Olgával azt reklámozván, hogy majd ő lesz a „megváltó”.) A vásárhelyi polgármester a jelen lévő kollégáival együtt nyilvánosan elítélte azt is, hogy a politikusok ételosztással, üres hasú emberek etetésével szavazatokat vásároljanak. (Tükör ezek szerint nem volt a színpadon.)

A kormánygyalázó ingyencirkuszra egyébként feltűnően kevesen voltak kíváncsiak Hódmezővásárhelyen. Márki-Zayék szerint biztos csak azért, mert esett az eső… (Szerintünk meg azért, mert felelősen gondolkodva pontosan beárazták a városvezető szánalmas és öncélú show-műsorát.)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések