A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij fenyeget: Háború lesz Oroszországban


Egyre gyakoribbak a Moszkva elleni dróntámadások, a legutóbbit követően az ukrán elnök sötét sorokat intézett az oroszokhoz, hívta fel a figyelmet az acnews.hu. 

Az orosz légvédelem tegnap lelőtt egy drónt a Moszkva környéki Odinszovóban, míg két másik drónt megzavartak, és a moszkvai üzleti negyedre zuhantak.

Ukrajna a biztonsági politikájának megfelelően nem ismerte el a vasárnap kora reggeli csapásokat, Moszkva azonban Kijevet hibáztatta. A múlt héten ez volt a harmadik ilyen támadás a fővárosi régió ellen és a negyedik ebben a hónapban.

Az ukrán légierő szóvivője szintén nem vállalta a felelősséget, de azt mondta, hogy az orosz nép látja az ukrajnai orosz háború következményeit.

„Mindazok, akik azt gondolják, hogy a háború nem érinti őket – már megérintette őket. Oroszországban már van egy bizonyos félelem: hogy valami berepül és hangosan. Az orosz belföldön már nem beszélnek békéről vagy nyugalomról. Megkapták, amit akartak”– mondta Jurij Ihnat a légierő szóvivője.

A szóvivő utalt az Oroszországhoz csatolt Krím elleni vasárnap kora reggeli dróntámadásra is. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 16 ukrán drónt lőttek le, nyolc másikat pedig elektronikus zavarással semlegesítettek. Áldozatokról nem számoltak be – írta a Guardian.

Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap esti videóbeszédében azt mondta:

„A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére – szimbolikus központjaiba és katonai bázisaira –, és ez egy elkerülhetetlen, természetes és teljesen igazságos folyamat.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések