A kefires kenyér ír recept alapján élesztő nélkül, szódabikarbónával készül.
Kelesztés nélkül is isteni kenyeret süthetsz: az ír szódás kenyér kefires tésztából készül, és még élesztő sem kell hozzá. A szerény hozzávalókból készülő házi kenyérből kihagyhatatlan a szódabikarbóna, amit nem szabad sütőporral helyettesíteni.
Hozzávalók 8 adaghoz
👉 45 dkg kefir
👉 45 dkg liszt
👉 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, a cukorral és a szódabikarbónával. A közepére vájj mélyedést, ebbe öntsd a kefirt, és a kezeddel jól dolgozd össze. Formálj belőle egy labdát, és tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha van kenyérformád vagy öntöttvas edényed, abban is készítheted.
A közepét éles késsel vágd keresztben be, és told 200 fokos sütőbe 30-40 percre, amíg szép színt kap. Ha az alját megkocogtatva kopogós hangot hallasz, készen van, ekkor vedd ki a sütőből, hagyd legalább langyosra hűlni, és utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések