A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párizsban a különleges egységek feloszlatták a francia "BLM" mai vergődését


A Brav-M rendőrségi különleges egység, a brutális módszereiről ismert erőszakelhárító egység szolgálatot teljesít a párizsi Place de la République téren, ahol a hatóságok tiltása ellenére mintegy ezer ember gyűlt össze, hogy a rendőri erőszak ellen tiltakozzon - jelentette szombaton a Figaro című napilap. 

A rendőri erőszak elleni felvonulást Val d'Oise megyében tartották volna egy Adam Traore nevű fekete férfi emlékére, aki 2016-ban halt meg. A megyei hatóságok azonban betiltották a rendezvényt, ami után azt a párizsi Place de la République-ra helyezték át. Szombat reggel viszont a francia főváros rendőrségi prefektúrája is betiltotta a tüntetést.


"Több Brav-M ügynök gyűlt össze a Köztársaság tér és a Magenta Boulevard sarkán" - írta a kiadvány.

A BFMTV szerint mintegy ezer tüntető gyűlt össze a téren, hogy a hatóságok tiltása ellenére tiltakozzon a rendőri erőszak ellen.


A franceinfo információi szerint Assa Traoré egyik testvérét letartóztatták Párizsban, az Adama Traoré előtt tisztelegve tartott tüntetésen. A párizsi rendőr-főkapitányság jelzi, hogy Assa Traoré ellen jogi eljárás indult „be nem jelentett tüntetés szervezése” miatt.

Korábban arról számoltak be, hogy 90 szakszervezet, szervezet és baloldali párt, amelyek elítélik a külvárosi lakossággal szembeni diszkriminációs politikát, szombatra országos felvonulásra szólítottak fel.


Június 27-én, kedden rendőrök egy közúti ellenőrzés során Nanterre-ben lelőttek egy 17 éves algériai bűnözőt, aki a biztonsági erők szerint nem volt hajlandó eleget tenni a követeléseiknek. A héten Franciaország több városában is zavargások törtek ki. A belügyminisztérium szerint országszerte több mint 12 ezer autót gyújtottak fel a fiatalok, valamint mintegy 500 városházát, rendőrőrsöt és más hatósági épületet. Több mint négyezer embert vettek őrizetbe, nagy részük kiskorú. A gazdasági minisztérium szerint több mint ezer kiskereskedelmi üzletet, mintegy 370 bankfiókot, 200 élelmiszerboltot és 436 dohányboltot fosztottak ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések