A krumplival rétegzett, selymes rakott cukkini köretként vagy önálló fogásként is megállja a helyét.
A rakottasokban az a csodás, hogy kis változtatással számtalan változatban készítheted el őket. Ez a rakott cukkini most hús helyett krumplit tartalmaz, fokhagymás, tejszínes szósz fogja össze, és sok-sok sajt olvad a tetejére. Tökéletes választás köretként vagy akár egy könnyű főfogásként is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg reszelt sajt
👉 3 krumpli
👉 3 cukkini
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 kis hagyma
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő nagyjából 15 perc alatt. Nem baj, ha nem egészen fő át, a lényeg, hogy ne essen szét. Ha kész, szedd hideg vízbe, hogy kihűljön.
A vajat serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá a cikkekre vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zúzott fokhagymával. Öntsd fel tejszínnel, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Amikor már forr, keverd bele a reszelt sajt felét, és kevergesd, amíg felolvad.
Közben a krumplit hámozd meg és karikázd fel. Hasonlóan vágd a cukkinit is karikákra. Felváltva helyezd el őket egy tepsiben. Öntsd le a sajtos, tejszínes szósszal, szórd meg a tetejét a reszelt sajt másik felével, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések