A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az eredeti Juicy Lucy hamburger receptje: olvadt sajt bújik meg a húspogácsában


A Juicy Lucy burger különlegessége, hogy a szaftos húspogácsába cheddar sajt is kerül.


A Juicy Lucy burger különlegesnek tűnik, pedig az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze annyit kell tenned, hogy a szokásos módon elkészíted a húspogácsákat, vékonyra formázod őket, és kettő közé beteszel néhány kocka cheddart. Így mikor beleharapsz, az olvadt sajt szépen előbukik a közepéből. Az eredeti változatot serpenyőben készítik, de grillrácsra is nyugodtan teheted.

Hozzávalók 6 adaghoz

👉 90 dkg darált marhahús (15-20 százalék zsírtartalmú)
👉 25 dkg cheddar sajt
👉 6 hamburgerbuci
👉 2 evőkanál Worchestershire-szósz
👉 1 evőkanál steak fűszersó
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A tálaláshoz:
👉 hagyma
👉 csemegeuborka
👉 ketchup/mustár/hamburgerszósz

Elkészítés:

A darált húst keverd el a Worchestershire-szósszal, a fűszerkeverékkel, a sóval és a borssal. Dolgozd jól össze. A sajtot vágd apró kockákra. A húsból készíts 12 egyforma pogácsát. A pogácsák felének a közepébe az ujjaddal vájj mélyedést, ezekben oszd el a sajtkockákat, és fedd be őket a maradék húspogácsával. A széleiket nyomkodd jól le, hogy ne folyjon ki a töltelék, és közepes lángon, kevés olajon oldalanként három négy perc alatt süsd őket pirosra.

A hamburgerbucikat töltsd meg a kisült hússal, pakold meg uborkával, sajttal, és tálald tetszés szerinti szósszal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések