A mindenmentes vegán gyümölcstortát akkor is eheted, ha egyébként kerülöd a nehéz, krémes édességeket.
Ez a mennyei vegán gyümölcstorta nem csak azért telitalálat, mert glutén- és cukormentes, hanem azért is, mert sütés nélkül készül, így a forró napokon is örömmel állhatsz neki. Az alapján dió és mandula alkotja, és datolya édesíti. Ha nem ragaszkodsz a teljesen vegán elkészítési módhoz, a krémbe akár mézet is tehetsz.
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
👉 20 dkg datolya
👉 1 bögre dió
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 bögre mandula
👉 víz
A krémhez:
👉 20 dkg meggy + a díszítéshez
👉 4 evőkanál juharszirup vagy agavészirup (esetleg méz)
👉 2 bögre kesudió
👉 1 citrom
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A krémhez való kesudiót előző este áztasd be.
Az alaphoz a diót és a mandulát turmixold össze a kimagozott datolyával és a vaníliaaromával, és önts hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
Ehhez a meggyet mosd meg és magozd ki. A kesudiót kezdd el összeturmixolni, közben folyamatosan adagold bele a szirupot, a citrom levét és héját és a vaníliaaromát. Végül keverd bele a meggyet is, és pépesítsd az egészet. Oszd el a mandulás alap tetején, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.
A tetejét díszítsd egészben hagyott meggyel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések