Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Jéghideg málnás-pisztáciás semifreddo: az olaszok kedvencét te is könnyen elkészítheted


A málnás-pisztáciás semifreddo elronthatatlan édesség, amelyért az egész család odáig lesz.


Az olasz tejszínes, gyümölcsös házi fagyi, vagyis a semifreddo málnával és pisztáciával készítve egyszerűen ellenállhatatlan. Alig kell bele valami, ráadásul változatosan készítheted el: a málna mellett vagy helyette jöhet bele bármilyen bogyós gyümölcs. A cukor mennyisége azon múlik, mennyire szereted édesen, adagolás közben nyugodtan kóstolgasd, amíg eléred a kívánt ízt. Arra figyelj, hogy fagyottan kevésbé érzed majd édesnek.

Hozzávalók 8 adaghoz

👉 20 dkg málna
👉 15 dkg görög joghurt
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg pisztácia (tisztított súly)
👉 4 dl habtejszín

Elkészítés:

A pisztáciát pucold meg és törtd össze, néhány darabot hagyj egészben. A málnát alaposan mosd meg.

A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, azzal is verd tovább, majd forgasd bele a joghurtot, a málnát és a pisztáciát.

Egy kenyér- vagy őzgerincformát bélelj ki folpackkal, és egyengesd el benne a gyümölcsös, tejszínes krémet. Fedd be a tetejét is a fóliával, és tedd a fagyasztóba minimum négy órára. Tálalás előtt néhány perccel vedd ki a mélyhűtőből, és vizes késsel szeleteld. Díszítsd friss málnával és az egész pisztáciákkal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések