A málnás-pisztáciás semifreddo elronthatatlan édesség, amelyért az egész család odáig lesz.
Az olasz tejszínes, gyümölcsös házi fagyi, vagyis a semifreddo málnával és pisztáciával készítve egyszerűen ellenállhatatlan. Alig kell bele valami, ráadásul változatosan készítheted el: a málna mellett vagy helyette jöhet bele bármilyen bogyós gyümölcs. A cukor mennyisége azon múlik, mennyire szereted édesen, adagolás közben nyugodtan kóstolgasd, amíg eléred a kívánt ízt. Arra figyelj, hogy fagyottan kevésbé érzed majd édesnek.
Hozzávalók 8 adaghoz
👉 20 dkg málna
👉 15 dkg görög joghurt
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg pisztácia (tisztított súly)
👉 4 dl habtejszín
Elkészítés:
A pisztáciát pucold meg és törtd össze, néhány darabot hagyj egészben. A málnát alaposan mosd meg.
A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, azzal is verd tovább, majd forgasd bele a joghurtot, a málnát és a pisztáciát.
Egy kenyér- vagy őzgerincformát bélelj ki folpackkal, és egyengesd el benne a gyümölcsös, tejszínes krémet. Fedd be a tetejét is a fóliával, és tedd a fagyasztóba minimum négy órára. Tálalás előtt néhány perccel vedd ki a mélyhűtőből, és vizes késsel szeleteld. Díszítsd friss málnával és az egész pisztáciákkal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések