A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres pácban érlelt ropogós csirkecombok: ilyen finom panírral sem találkoztál még


Sosem ettél még ilyen finom ropogós sült csirkecombot! A titok a fűszeres pác és a nem mindennapi panír.


A klasszikus rántott csirkecomb még finomabb lesz, ha a húst elkészítés előtt fűszeres pácban tartod, majd ezekből bőven juttatsz a panírozáshoz használt lisztbe is, így olyan lesz, mint KFC-ben. Egy kevés chili különösen jól megy hozzá. A combokat nem túl forró olajban, lassabban süsd, hogy a közepe is szépen megpuhuljon.

Hozzávalók 4 személyre

A páchoz:
👉 4 egész csirkecomb
👉 2 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál őrölt koriandermag
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál fehér bors

A fűszeres liszthez:
👉 30 dkg liszt
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál vöröshagymapor
👉 késhegynyi chili

A sütéshez:
👉 3 evőkanál kacsazsír
👉 1 l olaj

Elkészítés:

A combokat a forgóknál vágd ketté. A pác hozzávalóit keverd össze. Fektesd bele a combokat úgy, hogy mindenhol érje őket a fűszeres lé, és így pihentesd legalább négy órát, de inkább egy éjszakát.

A pácolási idő leteltével a lisztet keverd el a fűszerekkel. Forgasd meg benne a csirkecombokat, a felesleget rázd le róla.

Egy mélyebb serpenyőben melegítsd össze a kacsazsírt az olajjal. Nagyjából 160-165 fokos legyen. Tegyél bele két-három darab húst - amennyi még nem hűti le - és 12 perc alatt süsd őket ropogósra. A kész combokat szedd papírtörlőre, hogy felitasd róluk a felesleges zsiradékot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések