A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos rakott cukkini paradicsommal és darált hússal: könnyű, mégis kiadós


A darált húsos raguval megpakolt rakott cukkini hamisítatlan nyári fogás.


Ha könnyű, hamar elkészülő és kiadós egytálételre vágysz, a paradicsomos rakott cukkini tökéletes választás lesz. A hús gazdag, fehérboros szaftban puhul, a tetejét pedig paradicsomkarikák és ropogós sajt koronázzák meg.

Hozzávalók

👉 40 dkg darált hús
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 nagy cukkini
👉 2 nagy paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát olívaolajon párold üvegesre, majd dobd rá a zúzott fokhagymagerezdeket, egy perc múlva pedig a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor öntsd hozzá a paradicsomkonzervet és a fehérbort, ezt is kicsit sózd és borsozd meg, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, és lefedve, kis lángon főzd össze fél óra alatt.

A cukkiniket és a paradicsomokat mosd meg és karikázd fel. Egy tepsi alját rakd ki egy réteg cukkinivel és paradicsommal, majd kanazad rá a húsos ragut. Ezt fedd be egy újabb adag cukkinivel és paradicsommal. Szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva fél óra alatt süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések