A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szivárványos lépcsőt festettek a diákok Németországban, de az sem bírta sokáig


A Németországban található Naumburg an der Saale-ben az egyik iskola lépcsőjét maguk a diákok festették szivárványosra, de ez valakinek nem tetszett, így a birodalmi zászló színeire festették át – írja a Spiegel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szivárványos lépcsőt kik tüntették el, de Partnerség a Demokráciáért Szövetség (Partnerschaft für Demokratie) által az interneten megosztott fotókon látható, hogy az Albert Schweitzer iskola lépcsőjét fekete, fehér és piros színekre festik át.

A rendőrség szerint

a „férfi + nő = család” feliratot is odafestették a lépcső elé.

A színeket nem véletlenszerűen választották ki, azok hasonlítanak a jobboldali színtér jelképének számító birodalmi zászló színeire – írta közleményében a Regionális Demokrácia szövetség, az úgynevezett „Reichsflagge” a gyakran használt szimbólumok egyike. A rendőrség szerint a bűncselekmény csütörtökről péntekre virradó éjszaka történt, "az anyagi károk" miatt nyomoznak.


 
Körülbelül tíz nappal ezelőtt a naumburgi ifjúsági parlament a tolerancia és a sokszínűség kifejezéseként festette át az iskola lépcsőjét. Az ifjúsági parlament Facebook-oldalán a következő napokban a szivárványos zászló szimbolikájáról is vitáztak.

Budapesten az elmúlt hetekben egy padot festettek szivárványosra, ami alig bírt ki 24 órát: először zöld-fehérre festették, majd újra szivárványosra, de volt piros-fehér-zöld, sőt, egyszer még be is fóliázták, végül azonban elvitték az egészet a ferencvárosi Tompa utcából. Majd Kecskeméten is akcióztak a drogos kutyapártosok, de az meg lila lett a helyi szurkolóknak köszönhetően.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések