A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vörös riasztás: óriási széllel, jégesővel jön a több mint 10 fokos lehűlés


Az egész országra érvényes, több vármegyére harmadfokú riasztást adtak ki


Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! Mindezek nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződhetnek. A fokozatosan északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérik élénk, többfelé erős lökések zivataroktól függetlenül is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Több hullámban várhatóak nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek. Elsősorban az ország délkeleti felén, kétharmadán alkalmasak a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is!

A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó,90-100 km/h-nél, zivatarrendszerben akár 100-120 km/h-nél erősebb szélrohamok, nagy méretű jég, szélsőséges esetben akár 5 cm-es is lehet, és felhőszakadás kísérik!

Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódni kezd a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

A piros fokozatot elérő zivatarok, zivatarrendszerek térbeli és időbeli lefolyásában még van bizonytalanság!

Mérséklődik a meleg, a mai nap folyamán már csak a délkeleti területeken haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25, néhol a 27 fokot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések