A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Nyugaton azért tiltják be az orosz médiát, mert félnek az igazságtól


Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nyugati kormányok azért tiltották be az orosz médiumokat, mert félnek az igazságtól. Az elnök szerdán, az “Oroszország – a lehetőségek országa” elnevezésű polgári platform találkozóján tette a megjegyzéseket.

“Valószínűleg az igazság a legélesebb fegyver a hazugságok és az ezekkel átitatott propaganda ellen” – jelentette ki Putyin.

„Pontosan ezért van az, hogy a gyakorlatilag egyetlen, nyugati közönségnek szánt médiánkat – az RT-t – mindenhol betiltják és akadályozzák. Félnek az igazságtól” – tette hozzá.

Az elmúlt években az orosz állami médiaorgánumok, köztük az RT és a SputnikNews, többször kerültek a nyugati államok célkeresztjébe különböző ürügyekkel, többek között az úgynevezett orosz “dezinformáció” és “propaganda” elleni küzdelemmel. A helyzet az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus 2022 februári kirobbanása után meredeken romlott.

Tavaly az EU és az Egyesült Királyság betiltotta az összes orosz “állami médiumot”, az RT-től és a Szputnyiktól kezdve a Összoroszországi közszolgálati műsorszolgáltatóig, Brüsszel pedig a YouTube-ot is a tiltás globális érvényesítésére kényszerítette. Kanada szintén betiltotta az RT-t, míg Németország és Franciaország befagyasztotta az RT bankszámláit országukban, így a helyi csatornákat ellehetetlenítették a közvetítéstől.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések