A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szomszédos országokban is láthatók lesznek a budapesti atlétikai világbajnokság versenyei az M4 Sporton


A Magyarországgal szomszédos országokban is földrajzi korlátozás (geoblocking) nélkül láthatják a kábeles előfizetők a közmédia M4 Sport csatornáján az év legfontosabb sporteseményét, az egy hónap múlva kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságot – jelentette be szerdán az erdélyi Tusnádfürdőn a csatornaigazgató.


Székely Dávid  a 32. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor Magyar sport magyarul - Külhoni sportközvetítések: akadályok és lehetőségek című pódiumbeszélgetésén rámutatott: a magyar kormány és a közmédia kitartó munkája fekszik abban, hogy egyre bővül a külhoni magyarok számára is közvetített sportesemények köre.

Ezek közül kiemelte, hogy a kábeles előfizetők 2032-ig a környező országokban nézhetik az M4 Sporton a magyarok olimpiai szereplését, jelen pillanatban a vizes világbajnokságot, valamint ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben Erdélyben és Felvidéken a nemzeti labdarúgó-válogatott összes mérkőzését, továbbá a 2024-es és 2028-as labdarúgó Európa Bajnokságot. A csatornaigazgató kiemelte, hogy a világ minden pontján kódolatlanul elérhetőek a hazai nemzeti bajnokságok és kupák közvetítései.

Székely Dávid hangsúlyozta: a cél az, hogy a lehető legtöbb sportközvetítést eljuttassák a határon túli magyarokhoz is, megmutassák az összes magyar sikert, amelyre büszkék lehetnek.

Mint beszámolt róla: több fronton folyik a küzdelem. Emlékeztetett, hogy a kormány első körben az Európai Bizottságot próbálta meggyőzni arról, hogy ez egy uniós szabályozást igénylő, nemcsak magyarokat érintő, emberi jogi kérdés, de Brüsszel nem volt partner a rendezésben. Az MTVA pedig közvetlenül az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) és a szomszédos országok közmédiáival, továbbá a közvetítési jogtulajdonosokkal egyeztet, de - mint fogalmazott - ezen a súlyosan piaci érdek vezérelte területen nagyon nehezen lehet bármilyen előrelépést elérni.

Székely Dávid szerint ezért az elmúlt 8 évben elért eredmények sikertörténetként értelmezhetők.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések