A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olyan meleg van Arizonában, hogy harmadfokú égési sérüléssel kerülnek kórházba az emberek


Olyan meleg van az arizonai Maricopa megyében, hogy súlyos, esetenként életveszélyes égési sérülésekkel szállítanak be embereket a sürgősségi osztályra. Sokan közülük egyszerűen csak elestek, és a föld perzselte meg a testüket – közölte a CNN. 


A Valleywise Health kórház égési központjának 45 ágya közül mindegyik tele van – hangzott el a riportban, mely szerint a talaj, különösen az aszfalt szerte az államban veszélyt jelent most mindenkire, aki csupasz bőrrel érintkezik vele.

Az útburkolatok hőmérséklete egy meleg, napsütéses napon vagy nyári délutánon elérheti a 80–85 fokot. Ez már pillanatok alatt megégetheti az embereket, néhány perc elteltével pedig harmadfokú égési sérüléseket okozhat.

A már említett kórházi osztályon a betegek harmadát ilyen sérülésekkel kezelik, és az orvosok szerint heteket vagy akár hónapokat kell kórházban tölteniük, és évekig kell helyreállító műtétet és terápiát kapniuk a gyógyuláshoz.

A CNN kitért arra is, hogy az Egyesült Államokban több mint 35 millió ember él olyan területen, ahol hétfőn hőségriadó volt érvényben. Az elmúlt 30 napban több mint 5000 melegrekord dőlt meg országszerte.

Az emberek mellett természetesen az állatok is nagy veszélyben vannak: a forró betonon vagy aszfalton ugyanúgy megégnek, mint a gazdáik. Még a homokos talaj is magába szívhatja a nap melegét annyira, hogy veszélyes legyen – mondta egy állatorvos, aki szerint erre a problémára a kutyacipők sem jelentenek megoldást. Sőt, néha még rontanak is a helyzeten.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések