A csirkemellhez nagyon jól megy a friss, illatos kapor, főleg, ha mindezt tejszínes szósz koronázza meg.
A krémes, tejszínes csirkemell minden változatban mennyei fogás: próbáld ki friss kaporral megszórva is! Az ilyen jellegű fogások nagy előnye, hogy villámgyorsan készen vannak, és semmi különleges hozzávalót nem igényelnek. Tálald párolt rizzsel, vagy kanalazd főtt tészta tetejére.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 2 dl tejszín
👉 2 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dkg vaj
👉 1 hagyma
👉 1 csokor kapor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Amíg pihen, készítsd elő a többi hozzávalót: a hagymát és a gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, a kaprot vágd apróra.
Egy serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén süsd a csirkekockákat fehéredésig. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre őket. Ha szükséges, tegyél a serpenyőbe még egy kis vajat és olajat, majd dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, süsd egy-két percig, majd jöhet a gomba. Enyhén sózd és borsozd meg, majd lefedve süsd addig, amíg összeesik, és a leve is elfő. Ez nagyjából negyedóra.
Közben a tejszínt keverd el a tejföllel. Amikor a gomba már puha, öntsd rá ezt a keveréket. Szórd meg a felaprított kaporral, várd meg, amíg besűrűsödik, majd forgasd hozzá a kisült húst is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések