Addig készíts tepsis krumplit újburgonyából, amíg még kaphatók a friss, finom darabok.
A tepsis krumplinál finomabb köret talán nem is létezik, újkrumpliból készítve pedig talán még finomabb. A kis szemeket sem hámozni, sem kapargatni nem szükséges, csak jól mosd meg őket. Tepsis krumplit számtalan változatban készíthetsz, kísérletezz velük bátran. Most egy egyszerű, fűszeres változatot mutatunk.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg krumpli
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat jól mosd meg. Ha nem újkrumplit használsz, hámozd is meg őket. A nagyobb darabokat szeleteld fel, a kis parázskrumplikat egészben is hagyhatod. Oszd el őket egy tepsiben. Szórd meg sóval, borssal, őrölt rozmariggal, füstölt paprikával és fokhagymaporral, forgasd össze olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe.
Egy óra alatt ellenállhatatlanul ropogósra sülnek. A kész krumplit tálald sült húsok mellé, de fokhagymás tejföllel is nagyon finom.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések