Ilyen finomat már régen ettél: a csokis lapok között sűrű, főzött, kókuszos krém terül el.
A két népszerű összetevő találkozásából csupa izgalmas édesség születhet, ahogy ezt ez a csodás sütemény is mutatja. A lapok kakaós kevert tésztából készülnek, köztük pedig sűrű krém bújik meg. Érdemes őket két részletben sütni, de ha elég ügyes vagy, akár utólag is félbevághatod őket.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 5 evőkanál tej
👉 4 tojás
👉 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
A krémhez:
👉 30 dkg kókuszreszelék
👉 25 dkg cukor
👉 20 dkg vaj
👉 8 dl tej
👉 4 evőkanál gríz
Elkészítés:
A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, azzal is keverd tovább. Végül szitáld bele a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és lazítsd tejjel. A tészta felét simítsd el sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és 200 fokon negyedóra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. Ugyanezt ismételd meg a tészta másik felével is.
Amíg a lapok sülnek, állítsd össze a tölteléket. Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a kókuszreszeléket, a cukrot, a grízt, és tedd fel főni. Amikor besűrűsödött, húzd le a tűzről, még forrón keverd el a vajjal, és várj, amíg kihűl.
Amikor már sem a tészta, sem a töltelék nem meleg, állítsd össze a sütit. Az egyik tésztalapon oszd el a krém felét, erre jöhet a másik lap és a tészta másik fele. Tedd hűtőbe, amíg kicsit megdermed.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések