A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem vagyok nagy abortuszos” – közölte Joe Biden


Úgy tűnik, az amerikai elnök a maga módján mérsékeltebb üzeneteket próbál megfogalmazni. 


Idős, fehér férfi, felemás baloldalisággal – nagyjából így lehet összefoglalni Joe Biden karakterét a New York Times elemzéséből, ami szerint

a demokrata elnök igyekszik kevésbé radikális nézeteket hangoztatni sok más párttársához képest.

Az NYT szerint egy júniusi San Francisco-i támogatásgyűjtő (fundraiser) eseményen Biden nem tudta jól elbetűzni az LMBTQ betűszót.

A napokban pedig azt nyilatkozta egy másik nagy amerikai kultúrharcos kérdésben: „Nem vagyok nagy abortuszos" („not big on abortion").

Úgy tűnik, Joe Biden igyekszik a lehetőségeihez mérten kimaradni az egyre radikálisabb amerikai identitás-polgárháborúból, a gender- és abortuszvitákból. A Yahoo News szerint egyébként

a republikánusok se támadják nagyon ezekkel a témákkal az elnököt,

ők inkább a Disney-vel, a BlackRockkal vagy a „mélyállammal" harcolnak szólamaikban.

Bidenre jellemző, hogy az évtizedek során egyre inkább balra tolódó Demokrata Pártban ő mindig egy lépés távolságot tartott azoktól a radikálisoktól, akik politikai problémákat okozhattak volna számára.

A demokraták ugyanakkor ma már ezt Biden egyik erősségének tartják: mindenki tudja, hogy az idős politikus nagyjából mit képvisel,

és ráhagyják már, hogy önmaga lehessen, hogy azt mondhasson, amit akar.

Igaz ugyanakkor, hogy Joe Biden alelnökként már 2012-ben kiállt a melegházasság intézménye mellett, amikor főnöke, Barack Obama hivatalosan még ellenezte azt – a melegházasságot végül nem a választott képviselő politikusok, hanem az amerikai Legfelsőbb Bíróság vezette be döntésével szövetségi szinten.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések