A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Behívta a német katonákat Románia miniszterelnöke


„Minél hamarabb" állandó német katonai jelenlétet sürget a román kormányfő. 


Marcel Ciolacu román miniszterelnök kedden felszólította Olaf Scholz német kancellárt, hogy a NATO keleti szárnyának további megerősítésének érdekében sürgősen küldjön át német csapatokat országába „mielőbb" és „véglegesen" – írta meg a Politico.

Remélem, hogy hamarosan állandó jelleggel német katonák lesznek Románia területén"

– mondta Ciolacu a két vezető berlini találkozóját követő közös sajtótájékoztatón. A kijelentésével a múlt héten tett német bejelentésre utalt, amely szerint állandó jelleggel 4000 katonát fognak küldeni Litvániába.

A román miniszterelnök azon aggodalmának adott hangot, hogy Oroszország ukrajnai háborúja hosszabb ideig tarthat. Ciolacu a NATO katonai szövetség két hét múlva Vilniusban tartandó csúcstalálkozójával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a német kormánytól azt várja, hogy több csapatot vezényeljen keletre.

Scholz nem reagált azonnal a román követelésre.

Az, hogy a román miniszterelnök ezt nyilvánosan felvetette, úgy tűnt, meglepetésként érte a kancellárt, aki eddig nem közölte, hogy csapatokat küldene Romániába.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések