A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Műanyag zsákba csomagolva találták meg egy mexikói újságíró holttestét


Az elkövetők egy üzenetet is hagytak.


Meggyilkolták az egyik központi mexikói napilap újságíróját, a La Jornada című újság tudósítóját az északnyugat-mexikói Nayarit államban - számolt be lapja.

Luis Martín Sánchez Iniguez eltűnését szerda este jelentette a felelsége a rendőrségen, az 59 éves férfi holttestét szombaton találták meg. A férfi rokonlátogatásra indult.

A holttestet Nayarit állam fővárosához, Tepichez közeli vidéki területén találták meg. A helyi média szerint műanyag zacskókba volt csomagolva, és a mellkasán egy üzenet volt, valószínűleg bűnözőktől - derült ki a beszámolókból.

A család beszámolt arról is, hogy "nyoma veszett a férfi számítógépének, mobiltelefonjának, valamint egy merevlemeznek."

A Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet Mexikót a világ egyik legveszélyesebb államának tartja, ahol komoly kockázatot jelent újságíróként dolgozni. A szervezet adatai szerint 2000 óta több mint 150 újságírót öltek meg az észak-amerikai országban.

A mexikói kormány szerint csak 2022-ben 13 újságírógyilkosságot jegyeztek fel, és a hatóságok vizsgálják, hogy ezek az események összefüggésben álltak-e az áldozatok szakmájával. Az újságírók elleni bűncselekmények többsége büntetlenül marad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések