A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mesterséges intelligencia tartott istentiszteletet német protestánsoknak Nürnbergben


A németországi Nürnbergben protestánsok százai gyűltek össze, hogy részt vegyenek egy istentiszteleten, amelyet a ChatGPT, egy mesterséges intelligencia chatbot vezetett. A chatbot arra kérte a hívőket, hogy álljanak fel a padokból és dicsőítsék az Urat – írja a Business Insider.


A mesterséges intelligencia, amelyet egy szakállas fekete férfi avatárja személyesített meg az oltár feletti hatalmas képernyőn, ezután prédikálni kezdett a több mint 300 embernek, akik megjelentek egy kísérleti evangélikus istentiszteleten, amelyet szinte teljes egészében mesterséges intelligencia generált – számolt be a Mandiner.

 „Kedves barátaim, megtiszteltetés számomra, hogy itt állhatok és prédikálhatok nektek, mint az első mesterséges intelligencia az idei németországi protestánsok kongresszusán” – mondta az avatár.

A 40 perces istentiszteletet – beleértve a prédikációt, az imákat és a zenét – a ChatGPT és Jonas Simmerlein, a Bécsi Egyetem teológusa és filozófusa alkották meg – írják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések