A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már hiányzott: Szivárványos padot avatnak a Soros-szervezetek a Ferencvárosban


Az Amnesty International Magyarország és a ferencvárosi önkormányzat a Budapest Pride Közösségi Fesztivál keretében felavatja Budapest első szivárványos köztéri padját − tájékoztatott a Soros-szervezet. 


Mint sajtómeghívójukban írják, július 6-án átadják Budapest első szivárványos padját annak a jelképeként, hogy a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellenére a többség egy nyitott, szabad és boldog Magyarországon szeretne élni. Egyébként az ország első szivárványos padját 2022-ben a miskolci Európa Téren az Amnesty Magyarország középiskolásoknak szóló versenyének, az Összpontnak az egyik nyertes csapata állította fel – írja a Magyar Nemzet.

Két évvel ezelőtt állították fel Baranyi Krisztináék a Black Lives Matter (BLM) előtt tisztelgő szobrot, amelyet a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyeztek el. A szobor az amerikai szabadságszobrot ábrázolta a BLM-aktivisták térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égbe emelve, a másikban pedig egy könyvet tartva, amelynek borítóján a mozgalom neve áll. A szobrot egyébként az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínre festették.

Sokaknak ugyanakkor nem tetszett a szobor: Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak nyilatkozott a ferencvárosi BLM-szobor ledöntéséről: "Mikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön eldöntöttem, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz."

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések