A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilencvenszeres életfogytiglant kapott az a fehér rasszista férfi, aki 23 spanyolajkú embert ölt meg Texasban


Az ítéletet azonban még halálbüntetésre is változtathatják.

Kilencvenszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy amerikai szövetségi bíróság egy 24 éves fehér rasszista férfit, aki 2019-ben kifejezetten spanyolajkúakra vadászva, 23 embert megölt, további 22-t pedig megsebesített egy texasi bevásárlóközpontban – jelentette az El Paso Times című amerikai lap. Az elítélt egy februárban kötött vádalku folyományaként bűnösnek vallotta magát, és beleegyezett abba, hogy a halálbüntetés elkerülése érdekében kilencvenszeresen súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetésre ítéljék. A mostani ítélet a szövetségi bíróságon született, de ennek ellenére még Texas állam bírósága előtt is tárgyalják majd az ügyet, 

és ott még akár halálra is ítélhetik.

A texasi El Pasóban hozott ítélethirdetést megelőző két tárgyalási napon a 22 sebesült túlélő, valamint a 23 áldozat hozzátartozói tettek tanúvallomást Crusius jelenlétében. 

– mondta egyenesen a vádlott szemébe nézve egyikük. A vádirat szerint az elkövető a támadás előtt több mint ezer kilométert vezetett éjszaka Dallas külvárosából El Pasóba, ahol 2019. augusztus 3-án egy gépkarabéllyal hajtotta végre a tömeggyilkosságot. Közvetlenül a támadás előtt a férfi kiáltványt tett közzé az interneten, amelyben kijelenti, hogy akciója válasz Texas spanyolajkú inváziójára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések