A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz nagykövet: Zelenszkij pusztító konfliktusba rángathatja bele Amerikát és Európát


Anatolij Antonov szerint Kijev alig várja, hogy világháborúvá duzzassza a helyi szintű konfliktust. 

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete szerint nem igazak azok a médiajelentések, amelyek szerint Moszkva provokációra készül Európa legnagyobb atomerőművénél. Szerinte Ukrajna azért emlegeti a nukleáris katasztrófa lehetőségét, hogy belerángassa a NATO-t egy pusztító háborúba.

A Newsweeknek adott interjúban Antonov felszólította Kijevet, hogy a nagyszabású katasztrófa elkerülése érdekében legyen felelősségteljes. A nyugati országokat pedig figyelmeztette, hogy a katonai kudarcok miatt Kijev alig várja, hogy ürügyet teremtsen a NATO-kontingens Ukrajnába telepítéséhez, és világháborúvá duzzassza a helyi szintű konfliktust.

Úgy véli, Amerika és Európa nem áll készen arra, hogy belépjenek egy háborúba, amelybe Zelenszkij rángatja őket.

A nagykövet arra reagált, hogy orosz és ukrán tisztviselők egymást vádolták azzal, hogy támadást terveznek a zaporizzsjai atomerőmű ellen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden egy nyilvános beszédében azt állította, hogy robbanóanyagra emlékeztető tárgyakat észleltek a létesítménynél, „talán azért, hogy az oroszok támadást szimuláljanak az erőmű ellen”.

Antonov „abszurdnak” minősített minden olyan kijelentést, amely arra utal, hogy Oroszország provokációra készül az általa ellenőrzött atomerőmű ellen.

„Európa nukleáris biztonsága veszélyben van” – jegyezte meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések