A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokis-Olívabogyó követeli, hogy a kormány telepítsen minden háztetőre napelemet


A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, tegye lehetővé mindenki számára, hogy napelemet telepíthessen a házára – mondta Kocsis-Cake Olivio, a DK környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó politikusa hétfői online sajtótájékoztatóján. 

Az ellenzéki politikus arra hivatkozott: a DK-nak sokan jelezték, hogy hiába adták be napelemes pályázatukat az állami szervek felé, a határidő lejártához érve még csak választ sem kaptak rá.

A napelemek telepítésének ilyen akadályozása több tízezer családot károsít meg, akiknek így esélyük sincsen, hogy spóroljanak az áramon és a rezsin

- tette hozzá. Közölte: a DK árnyékkormánya azt követeli, hogy a kormány kártalanítsa azokat, akiknek ellehetetlenítette a pályázatát, valamint mindenki számára tegye lehetővé, hogy napelemet telepíthessen a házára.

Ezzel csökkenthetnénk a függőségünket az orosz gáztól, kisebbek lennének a magyarok rezsikiadásai és a fenyegető klímaváltozás ellen is tehetnénk
- érvelt. Kocsis-Cake Olivio hangsúlyozta: Orbán Viktor és kormánya 13 éve mindent megtesz, hogy betiltsa a zöld, megújuló energiaforrásokat, növeli Magyarország orosz gázfüggőségét és a gázerőművek befolyását. A napelemstoppal egyedül a gázerőművekben érdekelt “fideszes oligarchák járnak jól”, a tisztességes magyaroknak viszont ez egy újabb megszorítás a sok közül – tette hozzá. Kijelentette: amíg Orbán Viktor marad, addig az emberek semmilyen segítséget nem fognak kapni az egyre növekvő árakkal szembeni harcban.

Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette árnyékkormány felkészült, hogy kormányváltás után letörje az “orbáni inflációt”, és végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek

- hangoztatta.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések