A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyomozás indult a Karácsony-féle 99 Mozgalom ötszázmilliós támogatása miatt

A főpolgármester által alapított számlán landoló félmilliárd forintnak egyelőre ismeretlen az eredete.

Egy titkosszolgálati jelentés szerint a mozgalom számlájára a főpolgármester egyik párttársa, Perjés Gábor fizetett be több részletben félmilliárd forintnak megfelelő eurót, azonban a pénz eredetéről semmit nem tudni – olvasható a Magyar Nemzet cikkében. Az ügy kapcsán Hollik István fordult Polt Péterhez, aki a képviselőnek adott írásbeli válaszában azt írta, hogy 

az írásbeli megkeresést pénzmosás bűntette miatt tett feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbította.

A lap felidézte az ügy előzményét, miszerint nemrég feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ (NIK) új jelentését, amely a baloldalhoz került homályos eredetű pénzekről szól. A jelentés többek között azt tartalmazza, hogy Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések