A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszeli sziporkák a korrupció felszámolásáért


Az Európai Parlament megint olyan javaslatokkal állt elő, amikkel egyre inkább nevetségessé teszi az uniós politikát 

Tavaly decemberben robbant ki az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya Brüsszelben. A belga rendőrség első körben egy befolyásszerzésre irányuló vizsgálat során nagyszabású letartóztatásokat hajtott végre, és 1,5 millió eurót foglalt le az Európai Parlament tagjaitól, köztük a testület akkori alelnökétől, Eva Kaili képviselőtől – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

A görög baloldali politikus és társai Katarnak és más közel-keleti országoknak lobbizhattak az európai intézményekben, a megfelelő politikai döntésekért cserébe pedig nagyvonalú ajándékokat zsebeltek be – írják.

A portál szerint az Európai Parlament olyan javaslatokkal állt elő, amikkel inkább nevetségessé teszi az uniós politikát, mint komollyá. A testület először is elutasította, hogy saját vizsgálatot indítson arról, hogy mi is történt valójában, és úgy döntött, hogy nem kötelezi az európai parlamenti képviselőket vagyonnyilatkozatuk átvizsgáltatására, és nem fosztja meg az elítélt képviselőket sem a brutálisan magas nyugdíjuktól. 

Brüsszel ehelyett egy sor olyan intézkedéssel igyekezett tompítani az uniós intézményeket ért gyomrost, amelyek még több papírmunkával járnak, még több bürokráciával. Csakhogy éppen a szóban forgó korrupciós botrány melegágya is a végeláthatatlan és követhetetlen bürokrácia volt – vélik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések