A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beismerték az ukránok: mi robbantottuk fel a kercsi hidat tavaly októberben


Az ukrán biztonsági szolgálat vezetője elismerte, ők robbantották fel az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő, stratégiailag fontos kercsi hidat tavaly októberben. Bár az eseményt mostanáig hivatalosan nem vállalta magára az ukrán hadsereg, a háború első 500 napjának sikereit soroló listára mégis rátették korábban - írják Sorosék. 

Az RBC hírügynökségnek bűnüldözési források már októberben azt mondták, hogy a robbantásért az ukrán biztonsági szolgálat felelős, de ők maguk nem kommentálták az ügyet. Vaszilij Maljuk szerdán egy postai bélyeg avatóünnepségén mondta, hogy

„vannak olyan speciális műveletek, amelyekről csak a győzelem után lehet majd beszélni, némelyikről pedig egyáltalán nem. Az egyik, amit végrehajtottunk, a krími híd lerombolása volt tavaly október 8-án”.

A híd stratégiai szempontból azért fontos, mert az ott állomásozó orosz csapatok fegyver-, élelmiszer- és üzemanyag-utánpótlásának erre vezet a legfontosabb útvonala, még azután is, hogy a háború kezdete óta szárazföldi folyosót alakítottak ki az Azov-tenger partvidékén. A nagy nyári ukrán ellentámadás fő célja ennek a folyosónak a kettévágása.

A kercsi hidat múlt hét hétfőre virradóan újabb találat érte, de a tavaly októberi és a mostani robbantás között alapvető különbség, hogy a mostanit szinte azonnal magukra vállalták az ukránok.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések