A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Happy Meal menü mellé egy kis buziskodás is jár a McDonald's-ban


Kisgyerekeknek reklámoznak abortusztámogató aktivistát, amerikai belvitákat importálva. 

Érzékenyítő könyvet adott a gyerekmenü mellé a minap a McDonald’s egyik budapesti étterme – hívta fel a figyelmünket olvasónk. A tőle kapott képek tanúsága szerint a kiadvány Rosa Parks és Gloria Steinem előtt tiszteleg. 

Parks afroamerikai polgárjogi aktivista volt, a fekete polgárjogi mozgalom egyik legismertebb alakja, aki azzal, hogy 1955-ben a buszvezető utasítása ellenére sem volt hajlandó átadni helyét egy fehér utasnak, hatalmas polgárjogi tiltakozáshullámot váltott ki. 

Gloria Steinem jóval megosztóbb figura. Míg Parks valószínűleg az elmúlt évek amerikai belpolitikai woke-vitái miatt került az érzékenyítő kiadvány címlapjára, Steinem már sokkal földrajzi értelemben sokkal tágabb politikai küzdelmek szimbóluma. Az amerikai újságíró és szociálpolitikai aktivista a feminizmus második hullámának szószólója. Olyan szervezetek társalapítója, mint a Női Akciószövetség, a Női Médiaközpont, vagy a Nemzeti Női Politikai Választmány. Lelkes hirdetője a fogamzásgátlásnak és az abortusznak, büszkén beszél arról, hogy saját, 22 éves korában végzett abortusza után soha, egyetlen pillanatig sem volt bűntudata megölt magzata miatt. (Szürreális módon a gyorsétteremlánc most kisgyerekek elé állítja őt példaképként.) 


A McDonald’s érzékenyítő kiadványa a cég Kis emberek, nagy álmok című sorozatának részeként jelent meg, magyar címe pedig Én is kiállhatok a változás mellett. 

A gyerekek a kiadványban QR-kódot is kapnak, amit okoseszközzel beszkennelve „a változás támogatásának útjára léphetnek”. 

A füzet felvezetőjében a kiadó így fordul a megcélzott gyerekekhez: „Hamarosan a világ két rendkívüli emberével találkozhatsz, akik kiálltak a változás mellett! Mindketten reménykedtek, féltek, örültek és szembenéztek a kihívásokkal – de mindkettejüknek volt egy saját álmuk is. A történeteik megmutatják, hogy ha követed az álmodat és hiszel önmagadban, bármire képes leszel!” 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések