Ezzel a módszerrel bő fél óra alatt mennyei sajtos rudakat tehetsz az asztalra.
Ha ezekkel az arányokkal készíted a sajtos rudat, 35 perc alatt készen is lesznek, pihentetés nélkül. A belsejük valódi, jó minőségű vajtól lesz igazán szaftos. A puha kis rudak kitűnő vendégváró finomságok, de akár az irodába is magaddal viheted őket, ha nasizni szeretnél napközben. Ez az adag egy tepsi rúdra elegendő. Ha többet készítenél, kétszerezd meg a hozzávalók mennyiségét.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 12.5 dkg vaj
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál só
A tetejére:
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 1 tojássárgája
Elkészítés:
A vajat kockázd fel, és morzsold el a liszttel. Add hozzá a sót, a tejet és a reszelt sajtot, és kézzel dolgozd jól össze. Lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagra. A tetejét kend meg felvert tojássárgájával, szórd meg reszelt sajttal. Késsel vagy derelyevágóval szeld hasábokra, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Told 200 fokos sütőbe nagyjából negyedórára, amíg szép színt kapnak.
0 Megjegyzések