Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós kókuszkocka glutén- és cukormentesen: pont olyan, mint a régi kedvenc


A kókuszkockát akár glutén- és cukormentesen is elkészítheted: meglátod, így is fantasztikus lesz.


Készítsd el a régi kedvenc kókuszkockádat glutén- és cukormentesen is! A masszába kókuszliszt kerül, így talán még finomabb is lesz, mint az eredeti változat, az édes ízekről pedig a nyírfacukor, más néven xilit gondoskodik.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 10 dkg xilit
👉 8 dkg kókuszliszt
👉 4 tojás
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál kókuszolaj
👉 1 csipet só
👉 késhegynyi szódabikarbóna

A forgatáshoz:
👉 10 dkg étcsoki
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 2 evőkanál kókusztej
👉 1 evőkanál rum

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki először a xilittel, add hozzá a citromlevet és a kókuszolajat, és még mindig robotgéppel keverd a tojásfehérjéhez. Végül add hozzá a szódabikarbónát, és kanalanként a kókuszlisztet. Óvatosan dolgozz vele, mert a kókuszliszt nagyon sok folyadékot vesz fel, és ha túl sok kerül a tésztába, nem fog összeállni. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta.

Ha kész, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni. Az étcsokit gőz fölött olvaszd össze a kókusztejjel és a rummal. A kihűlt piskótát vágd tetszés szerinti méretű kockákra, forgasd meg az olvasztott csokiban, hempergesd meg kókuszreszelékben, és helyezd a tálra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések