Az intenzív ízű sajtok szerelmeseinek kötelező kipróbálni ezt a krémes, camembert-es rakott krumplit.
A rakott krumpli húsmentes változatban is fenséges: ha a rétegek közé camembert sajtot is olvasztasz, az íze intenzív és különleges lesz. Egy doboz sajt általában pont elég is lesz hozzá. Ha szereted, érdemes sokféleképpen elkészítened a camembert-t, például valamilyen különleges bundába forgatva.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg krumpli
👉 12.5 dkg camembert (1 doboz)
👉 5 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő, mérettől függően 20-30 perc alatt. Nem baj, ha a közepe még kicsit kemény marad, fontosabb, hogy ne essen szét. A kifőtt krumplit szedd hideg vízbe, hogy hamarabb kihűjön, majd pucold meg és karikázd fel.
A camembert-t vágd szeletekre. A tejszínt keverd el sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és szerecsendióval.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és helyezz el rajta egy réteg felkarikázott krumplit. Sózd meg, majd jöhet rá a camembert. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. Amikor készen van, öntsd le a fűszeres tejszínnel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a sajt megolvad, és az egész összesül.
0 Megjegyzések