Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kora nyári tejszínes, zöldborsós csirkeragu: frissen fejtett borsóból különösen finom


A tejszínes szaftban puhuló zöldborsós csirkeragu pillanatok alatt készen van, és tökéletes frissítő vacsora.


Júniusban érdemes minél több zöldborsós fogást fogyasztani: tökéletes lehetőség erre ez a tejszínes, zöldborsós csirkeragu. Bár egész évben elkészítheted, hiszen fagyasztott zöldségből is működik, a frissen fejtett változatnak semmihez sem hasonlítható íze és illata van. Tésztaszószként is tökéletes lesz, így a gyerekek is szeretni fogják.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg kifejtett zöldborsó
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dkg vaj
👉 1 dl fehérbor
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 kis hagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.A zöldborsót fejtsd ki.

A hagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj felével. Tedd rá a hagymát, párold puhára, majd jöhet a befűszerezett hús. Kevergetve pirítsd fehéredésig. Amikor már a kérge megsült, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a kakukkfüvet, majd önts hozzá egy kevés bort, és fedő alatt kezdd el puhára párolni.

Az elpárolgott folyadékot folyamatosan pótold alatta. Az utolsó öt percben add hozzá a maradék vajat és a zöldborsót, és amikor már a zöld szemek is puhák, öntsd fel tejszínnel. Forrald össze, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kevés sóval és borssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések